loader image

Ameliyatsız yüz germe islemi nedir?

Ameliyatsız değişim isteyen hastalara en sık hangi işlemleri uyguluyorsunuz?

Botoks, dolgu ve iple yüz germe işlemi en sık yaptığım işlemlerdendir.

Botoks, C.botulinum isimli bir bakteriden elde edilen toksin olup kasta geçici felce yol açarak etki etmektedir. Bu bize dinamik kırışıklıkların (mimik hareketleriyle oluşan kırışıklıkların) düzeltilmesinde oldukça yardımcı olmaktadır. Yüzde en sık uygulanan bölgeler alın çizgileri, kaş çatma çizgileri, gülüş çizgileri (kaz ayakları), burun kırışıklıkları (bunny lines) olup, ayrıca diş eti gülümsemesi (gummy smile) olanlarda ve diş sıkma sorunları olan hastalarda masseter kası botoksu da yapılmaktadır. İşlem sonrasında hastalarımızın en az 4 saat boyunca yatar konuma gelmemesini ve öne-aşağıya eğilmemesini ve yüzlerini ısıdan korumasını istiyoruz.

Dolgu maddeleri birkaç çeşit olup günümüzde en sık kullanılanı hyalüronik asit içerikli dolgulardır. Hyalüronik asit, vücuduzda normalde de bulunan su ve nem tutucu özelliği olan bir madde olup çöküklükler ve kırışıklıkların doldurularak ortadan kaldırılması amacıyla kullanılmaktadır. Yüzde en sık uyguladığım bölgeler en çok istenen bölgeler olan dudak, göz altı çukurları, orta yüz ve elmacık kemiği bölgeleridir. İşlem sonrası ilk 24 saat makyaj yapılmamasını, yüzün ısıdan korunmasını ve uygulama bölgesine masaj yapılmamasını öneriyoruz.

İple yüz germe işlemi de yüzde birçok bölgede cilt sarkıklıklarını düzeltme amacıyla uygulanmaktadır. Son dönemde pandemiyle birlikte maskelerin yoğun kullanılması nedeniyle insanlar göz çevresiyle ilgili değişimleri de sıkça talep etmektedirler. Bunlardan biri de badem göz (fox eyes) estetiği olup bu işlemde hem göz yatay uzunluğunun artması hem de göz ve kaş bölgesinde gerilme ile birlikte kırışıklık, çöküklüklerin ortadan kaldırılmasıyla daha dinamik, daha genç bakışlar elde edebilmekteyiz. İp uygulamaları sıkça orta yüz bölgesi, çene-gıdı ve boyun bölgesindeki sarkıklıkları düzeltmeye yönelik te yapılmaktadır.

Op. Dr. Asif SELİMOĞLU